PROJECT TEAM
VIDEOS
LOCATION MAP
KEY PEOPLE

Chloe Aillud

Operations Lead

Anna Keogh

Design Manager

Mayoori Bharatheeban

Quantity Surveyor

David Wood

Project Manager

Stuart Moore

Covid-19 Manager

George Freeman

Site Manager

KEY FACTS
27000
Recorded Work Hours
12607
Sq Ft of Office Space
1
Global Pandemic to contend with

Our goal was to deliver a unique commercial space working in collaboration with the client and consultants to ensure their vision and expectations were achieved.

David WoodProject Manager at Gaysha

Delivering this project during a pandemic certainly wasn’t without its challenges and hurdles. Our success was down to our adaptable operational team, with their positive and practical response to the new ways of working. We are extremely proud of the project we have delivered and it is a testament to the power of true team work.

Chloe AilludOperations Lead at Gaysha

Communication was the key to the success of this project particularly due to the pandemic. Being transparent with the limitations on site, with the client and different sub-contractors, helped to keep the relationships positive and the sense of collaboration evident. Interestingly, design changes necessitated by the pandemic, actually improved the overall design and will be carried forward to future projects.

Anna KeoghDesign Manager at Gaysha

GOT A PROJECT YOU WANT TO DISCUSS?

CONTACT US AT newbusiness@gaysha.co.uk

VIDEOS AND PHOTOS BY

Kornel Krzemien at Flint Media Group

email: kornel@flintmediagroup.co.uk
mobile: +44(0)7544029871

flintmediagroup.co.uk

CLIENT

The Bedford Estates

TYPE

Grade I Listed Building Refurbishment

LOCATION

Bloomsbury

VALUE

£3.4 Million

Introduction

We have successfully completed the refurbishment of this iconic Grade I listed building in Bedford Square, Bloomsbury. Working with our client, The Bedford Estates, and the design team the goal was to deliver the refurbishment of this stunning townhouse property and modernise the coach house building at the rear of the property. A four storey abstract glazed gallery link building was constructed connecting the two together and delivering a unique commercial space.

Project overview

A brief description of the works involved is listed below:

  • Installation of temporary roof & replacement of existing roof
  • New M&E installation throughout 
  • Increasing dimensions of lift shaft and installation of new lift cart 
  • Demolition of concrete link building and construction of metal fire-rated gallery building 
  • Full internal / external redecoration of both buildings over six floors of office space
  • New fire alarm system installation
  • Bespoke fixtures and fittings, including bespoke tea points, brass lift portals and VRV unit housings
  • Construction of new private slabbed courtyard

The Gallery Link Building

The dated concrete link building, between the town House and the rear coach House, was replaced with a fire-rated modern four-storey gallery building, constructed using a curtain walling system and toughened solar control glazing. You can view a before and after comparison photo below.

SLIDE ORANGE BAR TO VIEW BEFORE & AFTER PHOTOS OF THE LINK BUILDING

The Challenges

This was a sizeable refurbishment involving a lot of different trades but the largest challenge by far was delivering the project during a global pandemic. We had only been on site for three months when the Government announced the first Coronavirus lockdown.

As a result, we had to quickly introduce new safe systems of working to ensure the safety of everyone on site. We set up the following to educate our operatives and assist in keeping them safe:

  • We put together a Coronavirus awareness training system – creating a Covid-19 presentation and requiring all operatives to sit an awareness assessment before being allowed on site
  • We appointed a Covid-19 Manager and a Social Distancing Committee to monitor and improve our systems
  • We decreased labour levels on site to assist with social distancing measures
  • We appointed Social Distancing Marshalls to ensure staff on site complied with the new rules
  • We introduced traffic light systems in rooms on site allowing safe movement of foot traffic
  • We created bubbled work teams with coloured hi-vis armbands to minimise contact between workers
  • We provided hand sanitiser stations throughout site and temperature checks at the site entrance
  • We introduced a strict cleaning regime with the whole site sprayed down every evening

Office Space

The property contains over 12,000 sq ft of office space, meaning this refurbishment project required the fit out of:

  • 6 floors of offices in the Georgian Town House
  • 4 floors of office space in the new glass Gallery link building
  • 4 floors in the rear Coach House building

The top floor of the Coach House was opened up to create an industrial loft space design. All offices were refitted to modern standards with LED lighting and VRV air conditioning units.

Bespoke Joinery and Metalwork

This project required several elements of bespoke joinery and finishes which were perfect for our recent acquisition, GS Contracts, a specialist interior fit-out and bespoke manufacturing contractor, with a 20,000 sq ft manufacturing facility containing state-of-the-art plant and equipment. GS Contracts can manufacture bespoke items in a variety of materials, including solid surfaces, timber, metals, glass acrylics and plastics. On this project they produced:

  • Bespoke Teapoints with Silestone worktops
  • VRV Casings with Wire Reed Mesh fronts
  • Brushed Brass Door Portals
  • Bronzed Mirror and Aged Bronze Mirrored panels in the lift lobbies

External & Common Areas

The End Result

The end result of the project is a stunning Georgian property with contemporary additions, which retains the important historic aspects of the buildings, whilst being full of modern desirable office space that creates an inspiring place to work. We couldn’t be more proud of the final result and would like to thank the client and everyone involved for their support and assistance.

SHARE THIS PROJECT: